Na víkend meteorologové hlásí téměř letní počasí. V sobotu ráno se mohou ojediněle vyskytovat mlhy, přes den pak bude oblačno až polojasno a mohou se objevit i přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C. 

To největší teplo přijde v neděli. Ta bude jasná až polojasná, ale večer s sebou přinese na západ a jihozápad Čech při zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. Rtuť teploměru se ale může vyšplhat na 24 až 28 °C. Vát bude mírný jihovýchodní až jižní vítr.

Krásné počasí si umíme užít:

🍓❤️📕 #slnko #leto #jahodykamsepodivas

Fotka zveřejněná uživatelem Nikola Sotakova (@nikolasotakova),Kvě 20, 2016 v 7:23 PDT

Chill out in the middle of the lake :3 #slapy #pohoda #leto #summercoming #lake #nature #sunset #lovemylife

Fotka zveřejněná uživatelem Caroline De Brun (@carolinedebrun),Kvě 20, 2016 v 10:23 PDT

 

Se začátkem pracovního týdne se ale opět ochladí

Pondělí bude ve znamení jasné až polojasné oblohy. V Čechách ale od západu bude přibývat oblačnosti a meteorologové tam čekají občasný déšť, přeháňky nebo místy bouřky. Na východě republiky bude přibývání oblačnosti až k večeru a srážky jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, na západě kolem 18 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Na východě místy bouřky. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Středa přinese polojasno s místy přeháňkami nebo bouřkami.

Teploty ale už zase začnou stoupat nahoru. Rtuť teploměru totiž vyšplhá mezi 19 až 23 °C. Oblačnost s přeháňkami sice vydrží nejspíš až do soboty, ale teploty se budou podle výhledu meteorologů do dalších dnů pohybovat kolem 21 až 26 °C.  

Radiátory zchladnou, topná sezona končí

Společnost Teplo Zlín přerušila dodávku tepla podle informací na svých internetových stránkách 5. května. Teplárny ve Vsetíně a Uherském Hradišti tak s velkou pravděpodobností učiní v nejbližších dnech. „Sezona ještě nebyla ukončena, ale vzhledem k vývoji počasí se to dá předpokládat,“ řekl předseda představenstva Zásobování teplem Vsetín a jednatel společnosti CTZ dodávající teplo v Uherském Hradišti Michal Chmela.

Fotogalerie
12 fotografií