„Nákladní vlak v pondělí večer narazil do sutě a vykolejil v přední části lokomotivy,“ uvedl mluvčí německé spolkové policie v Pirně. Zranění podle něj nikdo neutrpěl. Na místo vyrazilo velké množství hasičů.

Trať je zatím uzavřená a s obnovením provozu na ní se počítá až v průběhu dneška, podle odhadů kolem poledne. Původně měly cestující mezi Děčínem a Bad Schandau vozit místo vlaků autobusy, Českým drahám ani společnosti Deutsche Bahn se ale náhradní dopravu nepodařilo zajistit. Cestující mají proto cestu do Drážďan odložit na odpoledne, případně mohou místo mezinárodních spojů využít německé regionální vlaky.

Podle Českých draj by zhruba od 9 hodin měla začít funovat náhradní autobusová doprava pro cestující mezi Děčínem a Drážďany.

Takhle v pondělí potrápily bouřky Česko, podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

V Libochovicích se voda hnala ulicemi. Martina Šourová

Německé dráhy nyní musí mimo jiné zkontrolovat, zda sesuv nepoškodil koleje. „Přesná příčina sesuvu není ještě známa,“ dodal mluvčí Deutsche Bahn.

Svah podmáčený zřejmě vydatnými dešti se sesunul kolem 20. hodiny večer na železniční trať nedaleko obce Schmilka, která leží asi dva kilometry severně od Hřenska. Nedaleko obce vede podél Labe trať spojující českou a saskou metropoli. Půda ji zasypala v délce zhruba 150 metrů.

Česko v pondělí zasypaly i kroupy, takhle to vypadalo v Hořovicích:

Počasí se zklidní, pršet ale bude dál

Po včerejších bouřkách a krupobitích bude úterní počasí o poznání klidnější. Na celém území bude zataženo a můžeme čekat přeháňky, ale bouřky se vyskytnou jen výjimečně. Do večera se pak obloha částečně vyjasní. V předpovědi to uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni, na severovýchodě republiky bude až 25 stupňů. V bouřkách může být silnější vítr.

V noci bude polojasno, přeháňky už jen

Průtrž mračen v Libochovicích na Litoměřicku.
Autor: Kateřina Drobná
ojediněle. Teplota klesne k 10 stupňům. Ve středu ráno pak opět čekejme déšť a místy bouřky. Déšť se nás bude držet celý týden, víkend ale bude opět letní. V sobotu sice ještě může zůstat zataženo, v neděli se ale vyjasní a teploty budou okolo 25 stupňů. Detailní předpověď najdete ZDE.

Napáchaly vám bouřky škody? Pošlete nám fotografie na tip@blesk.cz

Podívejte se na děsivé snímky z pondělních bouřek:

Fotogalerie
44 fotografií