Původně meteorologové čekali, že se vítr utiší už dnes ráno, nakonec varování prodloužili až do odpoledne.

Kde právě teď prší? Mraky sledujte na meteoradaru ZDE.

Kvůli silnému větru v Moravskoslezském kraji od časného rána padají stromy a větve. Za necelých pět hodin hasiči vyjeli v regionu už více než osmdesátkrát, polovina výjezdů je na Frýdecko-Místecku. Na Novojičínsku do spadlého stromu narazilo auto a dva lidé se zranili. Plné ruce práce mají dnes kvůli silnému větru i hasiči v Olomouckém kraji, kteří na několika místech odstraňují ze silnic spadlé stromy. Po pádu několika stromů byl ráno zastaven provoz na regionální železniční trati poblíž Jeseníku.

V Jeseníku se pak strom po silném poryvu větru vyvrátil na rodinný dům a poškodil střechu. Bouřky provázené přívalovým deštěm a krupobitím ve čtvrtek večer zasáhly zejména střední Čechy a Liberecko.

Meteorologové doporučují kvůli silnému nárazovému větru zajistit okna i dveře, upevnit či uklidit volně položené květináče, zahradní nábytek a plechy, zabezpečit skleníky nebo stavební jeřáby. Motoristé by měli věnovat maximální pozornost řízení, protože větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelné. Lidé na horách by měli omezit túry a neměli by se vydávat zejména do hřebenových partií.

Takhle počasí v poslední době trápí Česko:

Fotogalerie
56 fotografií