Plánujete strávit konec týdne chytáním bronzu? Pokud ano, dejte si pozor, aby vám slunce nepřineslo víc škody než užitku. Bude to totiž pořádně připalovat a extrémně silné UV záření vaší kůži také nepřinese nic dobrého.

Namažte se a v poledne pryč ze sluníčka

Česko jde vstříc tropickým teplotám. Dejte si ale pozor, aby vás nerozžhavily až moc. Meteorologové totiž varují před vysokými teplotami, které budou v České republice ve čtvrtek a v pátek. Teplota se má v tyto dny šplhat přes 30 stupňů Celsia, na jihu Moravy by v pátek mohlo být až 36 stupňů. Současně se dostanou na vysokou úroveň hodnoty UV indexu.

Ve čtvrtek odpoledne vystoupají teploty ve většině krajů na 30 až 34 stupňů, v pátek bude na celém území mezi 32 až 36 stupni Celsia, přičemž vyšší teploty budou v Jihomoravském kraji.

Do Česka přijdou i bouřky z tepla. Kudy přijdou mraky, sledujte na meteoradaru ZDE

„Vysoké teploty se pravděpodobně vyskytnou také o víkendu. Výstrahu proto budeme v dalších dnech dle potřeby upřesňovat,“ uvedli meteorologové, kteří lidem radí, aby v době vysokých teplot zvýšili příjem nealkoholických nápojů a v poledních a odpoledních hodinách nepobývali na přímém slunci.

Fotogalerie
7 fotografií