Tratě v jižních Čechách jsou již průjezdné, ale několikaminutové zpoždění stále platí pro trasy Praha – České Budějovice a z Veselí na Brno.

Na Třeboňsku hasiči v noci odčerpávali vodu a odstraňovali z komunikací popadané stromy v 60 případech. Na jihozápadě území přes den můžeme i nadále očekávat oblačnost, ojediněle bouřky. Na zbytku území bude oblačno až polojasno a teploty se vyšplhají na 25 až 29 stupňů. Večer můžeme očekávat ubývání oblačnosti.

O víkendu bude skoro jasno až polojasno, pro jižní Čechy platí stále přeháňky či bouřky. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. V neděli postupné ubývání oblačnosti s teplotami do 30 stupňů. Povane severovýchodní vítr okolo tří metrů za sekundu.



S ustáním dešťů na většině území se také zklidnily hladiny řek a většina jich je splavná. Bez obav tak mohou vodáci vyrazit na toky menších délek, jako je Radbuza, Úhlava nebo Mže. Berounka je stále rozvodněná u Berouna. Vojtěch Jančar z Českého kanoistického svazu proto doporučil vyrazit na Berounku od Plzně.

Ohře v Karlových Varech je na „suchu“, splavná není ani Moravice. V jižních Čechách jsou všechny toky sjízdné i přes nepříznivé počasí. Podobně tomu je i na severu Čech a na Orlicku.

 

Fotogalerie
5 fotografií