Na celém území České republiky mají být silné bouřky. Srážkové úhrny mohou dosáhnout kolem 40 litrů na metr čtvereční a hrozí i nárazový vítr o rychlosti 25 metrů za sekundu.

„Lidé by si měli dávat pozor na pád ulomených větví a na blesky, přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt či k zatopení níže položených míst a sklepů,“ upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

SLEDUJTE METEORADAR

V pondělí bude polojasno až oblačno. Během dne se pak na většině území objeví přeháňky nebo bouřky. Místy mohou být intenzivní. Nejvyšší denní teploty se ale budou pohybovat mezi 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

Podobné počasí nás bude provázet i během úterý, kdy bude přes den polojasno až oblačno a na většině území se objeví přeháňky nebo bouřky, které mohou být místy intenzivní. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na Moravě místy až 30 °C. Vát bude mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, který opět v bouřkách přechodně zesílí. 

Video
Video se připravuje ...

Dron v mracích: Podívejte se na unikátní záběr David Malík

Středa bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy. Bouřky, které mohou být ojediněle intenzivní, se už budou vyskytovat zejména na Moravě. Rtuť teploměru se vyšplhá na 24 až 28 °C, na jihovýchodě Moravy se dostane až na 30 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy nás čekají přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. S koncem pracovního týdne se počasí zdánlivě umoudří. V pátek nás totiž čeká až skoro jasno a teploty mezi 25 až 29 °C. O víkendu by pak opět měly přijít přeháňky a bouřky. Teploty ale zůstanou kolem 30°C.

V Týnci nad Vltavou způsobil přívalový déšť milionové škody:

Fotogalerie
5 fotografií