Ve čtvrtek bude nejprve polojano, pak se ale nad Českem začnou tlačit přeháňky. Bude pršet, v polohách na 500 metrů se začnou dešťové kapky mrznout a rozchumelí se. Sníh zavítá i do dalších míst republiky, která jsou ve výšce 400 - 700 metrů. Na horách zůstanou teploty i během dne pod nulou, v nížinách zakotví mezi 4 až 8 °C.

Kde začne sněžit? A kam spadnou jen dešťové kapky? ZDE Sledujte radar, ať jste připraveni

V pátek si dá sníh pauzu a sem tam napadne jen na horách. Nížiny se musí připravit na mlhy, které mohou i namrzat. Ojediněle trochu zaprší a přes den bude 5 až 9 °C.

Víkend nás sluncem rozmazlovat nebude

Sobotní ráno nám předvede typicky sychravý podzim. Čekejte mlhy, mrholení a na půlce Česka postupně déšť. Teploty se uhnízdí mezi 6 až 10 °C.

Do deště a pošmourna se probudíme i ráno v neděli. Bude zataženo, občas zaprší a nad 700 metrů se ukážou i sněhové vločky. Teploměr ukáže 4 až 8 °C, na východě až 10 °C. Podle stejného mustru se bude počasí řídit i na začátku příštího týdne, pondělí bude jako přes kopírák.

Sníh Čechům náladu nezkazí, podívejte se:

#kralickysneznik #slune #pramenmoravy #snih #vyletnici #bolinasnohy ⛰❄️🌨⛄️😁❤️

Fotka zveřejněná uživatelem Klára Kachtíková (@klara_kachtikova),Říj 30, 2016 v 7:54 PDT

Zasněžená středa i čtvrtek

Potom ale přijde změna. Už v úterý se déšť začne mísit se sněhem. Sněhové srážky nás pak mají atakovat ve středu, čtvrtek a částečně i v pátek. Teploty navíc během týdne spadnou k nule.

V Česku už letos na podzim nasněžilo, podívejte se:

Fotogalerie
58 fotografií