Na západě Čech by mělo ve středu okolo 21. hodiny začít sněžit. Postupně se sněhové srážky rozšíří i do dalších částí země. Teploty se budou pohybovat většinou kolem nuly nebo slabě pod ní, je proto pravděpodobné, že v místech se sněžením se bude tvořit sněhová pokrývka, a to místy i v nižších polohách.

„Předpokládáme, že nejvíce sněhu napadne na Šumavě (do 10 centimetrů), jinde na západě Čech do pěti centimetrů, na ostatním území se výška sněhové pokrývky bude pohybovat kolem jednoho centimetru sněhu,“ uvedli meteorologové. Protože sníh bude v nižších a středních polohách místy přechodně tát, mohou se vytvářet zmrazky nebo náledí. Kromě řidičů na silnicích by si tak měli dávat pozor i chodci, jelikož kluzké mohou být i chodníky.

Co nás čeká o víkendu?

V noci ze středy na čtvrtek klesnou teploty na 0 až -4 °C, na severovýchodě až -6 °C. Po ránu se v Čechách mírně oteplí. Přes den nepřekročí rtuť teploměru 6 °C. 

V pátek bude sněžit, případně padat sníh s deštěm. V noci a ráno se bude opět tvořit náledí. Teploty v noci klesnou na mínus čtyři stupně, přes den bude  1 až 5 °C.

V sobotu bude opět padat déšť se sněhem a ojediněle se v noci a ráno bude opět tvořit náledí. Teploty budou stejné jako v pátek.

V neděli bude polojasno, postupně se zatáhne a začne sněžit, případně pršet. Teploty přes den budou kolem 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s. 

Jak to vypadá, když Česko sevře ledovka? Kolaps veřejné dopravy, zpoždění vlaků i autobusů. Podívejte se:

Fotogalerie
49 fotografií