Nejrozdílnější počasí zažije Česko v úterý. Podle meteorologů začne zítřejší ráno zataženou oblohou, ojediněle sprchne. Přes den se teploty začnou „drápat“ nahoru. „Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na východě a jihovýchodě až 18 °C,“ předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Už odpoledne a večer ale od severozápadu přijde déšť a pršet bude na většině území. Později začne i sněžit.

Březen – za kamna vlezem! Dá se věřit pranostikám? Podívejte se, co zjistila Dáša Honsová:

Video
Video se připravuje ...

Počasí plus: Proč nevěřit pranostikám. Ověřili jsme tu o teplém březnu, vyjde letos? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Ve středu se probudíme do zataženého rána s deštěm a sněžením. Přes den ale srážek bude ubývat a teploty se dostanou k 6 až 10 °C. S mrholením počítejte i ve čtvrtek ráno, postupně se ale bude znovu oteplovat. „Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na východě až 17 °C,“ říkají meteorologové z ČHMÚ.

Převážně oblačno, ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na východě až 17 °C,“ s tím počítá předpověď v pátek. O víkendu meteorologové čekají oblačno místy s přeháňkami a teplotami kolem 15 °C.