Do konce dubna vydrží chladné a deštivé počasí. V příštím týdnu by dokonce noční teploty ve středu a ve čtvrtek měly klesnout až pod bod mrazu. Místy až k minus šesti stupňům Celsia. Denní teploty nevystoupají přes 10 stupňů. Mírně oteplovat se začne až v pátek a o víkendu.

Teploty se poté budou postupně zvyšovat, do triček se ale zatím netěšte. Na konci dubna a v prvním květnovém týdnu by měly vystoupat k 10 až 11 stupňům Celsia. První květnové dny, včetně prodlouženého svátečního víkendu, by měly být asi dva až tři stupně pod dlouhodobým průměrem.

Dlouhodobá průměrná teplota v ČR v období od 17. dubna do 14. května je 11,2 stupně Celsia. Nejchladnější byl rok 1991, kdy průměr dosáhl jen sedmi stupňů. Naopak v roce 2000 se vyšplhal na 15,9 stupně Celsia.

V letošním roce by toto období mělo být teplotně podprůměrné. Bude ale více pršet, v příštích dnech se ve vyšších polohách může vyskytnout i sněžení. „Trend četnějších srážek z posledních týdnů bude přetrvávat minimálně do konce dubna. O něco méně srážek než obvykle se vyskytne v první polovině května, ale celkově období od 17. dubna do 14. května by mělo být srážkově nadprůměrné,“ uvedli meteorologové.

Podívejte se ve videopředpovědi Dagmar Honsové, jaké počasí nás čeká na Velikonoce:

Video
Video se připravuje ...

Velikonoce na sněhu!? Podívejte se na kompletní předpověď počasí na celé svátky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený