V Karlovarském kraji začalo nad ránem sněžit. I když mokrý sníh většinou rychle odtává, ve vyšších polohách zůstává ležet i na silnicích. Srážky by ale podle meteorologů měly během dne slábnout. Ráno byly teploty v kraji lehce nad nulou, na horách pak okolo minus dvou stupňů. Mokrý sníh padá i v nižších polohách, v Sokolově nebo Chebu. Na Božím Daru jsou silnice zasněžené s vyjetými pruhy.

Podle předpovědi by ve středu v Karlovarském kraji měly teploty stoupnout na dva až pět stupňů, na horách zůstanou okolo bodu mrazu. Na vznik námrazy na horách proto upozorňují i silničáři.

Sníh v dubnu zaskočil i psy. Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Počasí pod psa: Aprílový sníh rozladil i domácího mazlíčka Josef Vaníček/Blesk/Hudební banka

Pozor na plzeňských silnicích

Sníh nebo déšť se sněhem padal ráno téměř v celém Plzeňském regionu včetně dálnice D5. Sníh ale většinou hned taje. Drží se pouze ve vyšších polohách na Šumavě, kde už také museli vyjet do terénu silničáři, řekl dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička.

„Sníh se drží na Šumavě v nadmořské výšce tak nad 600 metrů. Šumavští kolegové svůj region znají a s takovou možností počítají, takže si vždycky nechávají pár sypačů připravených i v dubnu, kdyby se sněžení vrátilo,“ řekl dispečer. Ostatní vozy už silničáři z výbavy na zimní údržbu přezbrojili na letní provoz. „Sněží i v ostatních částech kraje, ale zem už je přece jen trochu ohřátá a sníh se na ní nedrží,“ doplnil dispečer.

Silničáři přesto upozorňují řidiče na sněžení v celém kraji. Silnice jsou po něm mokré, místy se tvoří slabá sněhová břečka.

Jak bude v dalších dnech?

Ve čtvrtek bude zataženo, čekají nás dešťové přeháňky, na horách by mělo opět sněžit. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.

V pátek bude počasí podobné, bude pršet, na horách sněžit, teploty se budou pohybovat okolo 5 až 9 °C. 

V sobotu bude opět pršet a sněžit, večer budou srážky ustávat. Teploty už vystoupají na 9 až 13 °C.

Neděle bude jasná a teploty budou úplně jiné, než v předchozích dnech. Přes den bude 14 až 18 °C.

Fotogalerie
33 fotografií