„Na nízkém napětí evidujeme v kraji ještě desítky domácností bez energie, ale technici jsou na místě a na odstranění poruch intenzivně pracují a budou pokračovat, dokud se nepodaří obnovit dodávku energie do všech domácností,“ uvedla mluvčí.

Poruchy byly v pondělí dopoledne hlášené například z Bohuslavic, Hořiček, Křižanova, Vyhnánova či Maršova u Úpice. Beránková uvedla, že se mohou další poruchy na nízkém napětí ještě objevit, například v případech, kdy lidé dorazí do svých chat a chalup nebo se vrátí z dovolené.

Podle energetiků byla nejhorší situace po několika velmi silných bouřkách na Trutnovsku a Náchodsku, na mnoha místech popadaly do vedení stromy a větve. Práci energetikům, kterým pomáhali i kolegové z jiných regionů a externí firmy, komplikoval na mnoha místech rozmáčený a obtížně přístupný terén.

Hasiči zasahovali v Královéhradeckém kraji v souvislosti s páteční bouří u více než 200 výjezdů, v převážné většině se jednalo o popadané stromy. Podle dostupných informací nebyl v kraji během bouře nikdo zraněný, nejhorší situace byla zřejmě v Bohuslavicích na Náchodsku, kde větrná smršť poškodila střechy desítek rodinných domů.

Vichr bral v Bohuslavicích střechy. Více ve videu: 

Video
Video se připravuje ...

Vichr bral v Bohuslavicích střechy. Proleťte se nad zdevastovanou obcí na Náchodsku. Blesk - David Malík, Hudba: Tears, Studio Fontána spol. s r.o.

Fotogalerie
10 fotografií