Teploty se na jižní Moravě pohybují od minus tří do jednoho stupně Celsia. Dálnice jsou sjízdné bez omezení. Zvýšenou opatrnost vyžadují silnice I. třídy na Hodonínsku, Břeclavsku, Blanensku a Znojemsku.

Ve všech okresech i v Brně je potřeba dávat pozor na silnicích nižších tříd. Na Břeclavsku a Hodonínsku hrozí namrzání vozovky. V oblasti Bílých Karpat může být v obou okresech zbytek ujetého sněhu. Vyskytovat se může i na méně využívaných úsecích na Blanensku a Znojemsku.

Na celém území Jihomoravského kraje fouká slabý vítr. Na Blanensku, v Brně, na Brněnsku, Vyškovsku a Znojemsku se místy objevuje mlha.

Turnovsko: mrholení může namrzat

Silničáři dnes v 07:00 otevřeli pro nákladní vozy nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska. Kvůli sněžení byla od úterních 19:30 pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavřená. Silnice je holá a mokrá, místy mohou být zbytky rozbředlého sněhu. ČTK o tom informoval Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má komunikace v Libereckém kraji na starosti.

V Libereckém kraji napadlo do rána až pět centimetrů sněhu, hlavně v horských oblastech. Komunikace jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré, místy mohou být zbytky rozbředlého sněhu. Na silnicích nižších tříd, hlavně v horách, kde se nesolí, je na komunikacích ujetá vrstva nového sněhu. V nižších polohách, hlavně na Turnovsku, se objevuje mrholení, které může namrzat.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují kolem minus dvou až minus tří stupňů, místy jsou mlhy, které mohou namrzat. Většinou je zataženo a místy se objevují sněhové přeháňky. Podle meteorologů bude v průběhu dne sněžení přecházet v déšť i ve vyšších polohách a teploty přes den se vyšplhají až k sedmi stupňům. Večer by od západu mělo částečně oblačnosti ubývat a srážky ustávat.

 V Královéhradeckém kraji leží na silnicích rozbředlý sníh. V Orlických horách silný vítr dělá na cestách sněhové jazyky a závěje. V noci na dnešek v kraji sněžilo. 

 Na severu Moravy je smog na ústupu

Kvalita ovzduší se v Moravskoslezském kraji zlepšuje. Hodinové hodnoty prachu výrazně poklesly. Minulý týden vyhlášená smogová situace a regulace ale zůstávají v platnosti. Je ale možné, že obě opatření meteorologové během dne odvolají. Denní koncentrace prachu se pohybují v rozmezí od 94 do 224 mikrogramů na metr krychlový. Limit je 50 mikrogramů. Hodinové koncentrace jsou výrazně nižší, vesměs nepřekračují ani 50 mikrogramů. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu.