Šedivé úterý přinese i šedivé počasí. Čeká nás v noci zataženo až oblačno, místy občasný déšť, v polohách nad 500 m déšť se sněhem nebo sněžení. Přes den oblačno, na většině území přeháňky, později odpoledne jen ojediněle. Večer v Čechách postupně od západu zataženo a později na jihozápadě déšť. V polohách nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C. V noci slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s, přes den mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na jižní.

Na Škaredou středu, v den, kdy Jidáš zradil Ježíše, bude zataženo, na východě zpočátku oblačno. Od západu s občasným deštěm nebo přeháňkami, zpočátku nad 400 m, během dne nad 1200 m, srážky sněhové. Večer od západu déšť trvalejší a později na západě nad 600 m sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě až -3 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný jihozápadní až západní 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer od západu vítr čerstvý s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h).

Zelený čtvrtek s přeháňkami, Velký pátek s mírným oteplením

Zelený čtvrtek slibuje většinou oblačné počasí, ojediněle s přeháňkami. Ráno a večer na jihu a východě až zataženo a místy déšť. V polohách nad 700 m srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 9 m/s s nárazy 15 až 20 m/s odpoledne zeslábne na proměnlivý do 4 m/s. 

Na Velký pátek, den Ježíšova ukřižování, přijde podle meteorologů mírné oteplení. Bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na jihu a východě místy, jinde ojediněle déšť nebo přeháňky, zpočátku nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Vydatný déšť ze soboty na neděli

O Bílé sobotě, kdy končí křesťanům půst, má být zataženo, místy přijde déšť nebo přeháňky. K večeru postupně zasáhne republiku  déšť na celém území, místy i trvalý a vydatný. V polohách nad 800 m přechodně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na západě kolem 9 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s se bude od západu měnit na severozápadní.

Deštivé počasí bude se snižující se intenzitou pokračovat i na Boží hod (velikonoční neděli) a Velikonoční pondělí, o kterém podle Bible Kristus vstal z mrtvých a kdy chodí koledníci s pomlázkou. Čeká nás zataženo až oblačno, zpočátku na většině území déšť, od vyšších poloh sněžení. Během období postupně jen ojediněle přeháňky a místy přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, postupně 12 až 17 °C.

Vše o Velikonocích čtěte zde >>>

Fotogalerie
48 fotografií