Večer - na Čarodějnice - očekáváme teploty na západě území 14 °C. Na východě bude až na 22 °C, bude tam ale více oblačnosti, přeháněk a bouřek.

Naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý, na východě území až silný západní vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti 70 km/h.

Kvůli němu i přetrvávajícímu suchu hrozí požáry. Nebezpečí je největší v Praze, která kvůli tomu do odvolání zakázala rozdělávání ohňů na rizikových místech, a na jihu Moravy.

Alergici by měli zůstat doma

Během pondělí očekáváme slabý pokles tlaku vzduchu související s přechodem fronty, ten pocítí meteosenzitivní jedinci, ale také starší občané a kardiaci. Na jižní Moravě, kde budou teploty stoupat až k 28 °C, hrozí přehřátí organismu u malých dětí, lidí se zhoršeným termoregulačním systémem. Snižte tak svoji fyzickou i psychickou zátěž.

JAK NAD ČESKÝM ÚZEMÍM POSTUPUJE OBLAČNOST, DÉŠŤ A BOUŘKY? SLEDUJTE RADAR>>>

Před deštěm bude i nadále z oblohy padat žlutý pyl – před bouřkou pylová zrna pukají a do ovzduší se dostane ještě více malých částeček. Alergici by tak měli zůstat doma se zavřenými okny. 

Video
Video se připravuje ...

Počasí na čarodějnice i 1. máj: Čekáme nejteplejší den měsíce. Až 28 stupňů Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií