Na Karlovarsku se nejvyšší odpolední teploty zastaví na 13 °C, v Praze bude 20 °C a na jižní Moravě vystoupí na letní hodnotu až 25 °C. Jinak bude oblačno až polojasno, jen ojediněle s dešťovými přeháňkami. Vítr už bude vát pouze slabý severozápadní o rychlosti do 15 km/h, na východě mírný jihozápadní o rychlosti do 20 km/h.

Zatímco na západě území tak budeme potřebovat 1. května svetr, na Moravě a ve Slezsku si volný den budou užívat v tričku s krátkým rukávem. Pylu v ovzduší bude i nadále hodně - kvete borovice, jedle, smrk a ořešák. A aktivita klíšťat hlásí nejvyšší riziko. Raději se pohybujte jen po zpevněných cestách a do trávy, louky a lesa vstupujte pouze s repelentem.

Video
Video se připravuje ...

Útočí klíště v ranní rose stejně jako večer? Podívejte se, v kterou hodinu je nejagresivnější Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Velmi teplý začátek května, kdy se nejvyšší odpolední teploty zastavovaly pod tropickou hodnotou, přinesly naposledy roky 2001 a 2005, naopak v roce 2015 se nejvyšší teploty zastavily do 11 °C.

Video
Video se připravuje ...

Nevinné jarní slunce? Omyl. Víme, kdy během dne nejvíc škodí UV záření Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
11 fotografií