Bouřky se přesouvaly přes Wales a jižní Anglii a meteorologové vydali varování před silnými přívalovými srážkami, které platí i pro neděli. Další bouřky mohou dnes a v pondělí podle nich způsobit výpadky proudu a potíže v dopravě.

Noční bouře s neobvykle vysokým počtem blesků však udělaly radost fotografům, pro které byly silné elektrické záblesky příležitostí pro vytvoření spektakulárních snímků. V médiích se objevila například fotografie, na níž blesk osvětluje panorama Londýna s mrakodrapem nazývaným The Shard (Střep).

Své nadšení z přírodní scenérie na Twitteru sdílel například moderátor počasí na BBC Tomasz Schafernaker. „Matka všech bouří práve nad Londýnem. Páni! Tohle je NAPROSTO ŠÍLENÉ. V životě jsem neviděl bouřku s tak častými blesky. Většinou šlo o plošné blesky, ne moc hlasité, ale je to úžasná podívaná,“ zmínil moderátor.

„Teploty v noci nešly o moc níže než 15 a 16 stupňů, na konec května šlo o celkem teplou a vlhkou noc, takže to šlo předvídat,“ vysvětluje pro web deníku Metro Charlie Powell, pracovník Meteorologické služby.

Londýnský hasičský sbor oznámil, že měl přes noc více než 500 hlášení, většinu z nich tvořily zatopené sklepy, v žádnému požáru přes noc nevyjížděli. Problémy s bouřlivým počasím mělo i londýnské letiště Stanstead. Cestující tak musejí počítat se zpožděním, odklonem, nebo i zrušením letů. 

Video
Video se připravuje ...

Čínského moderátora zasáhl blesk v přímém přenosu Youtube.com

Fotogalerie
9 fotografií