„Na náplavce u Palackého mostu zasahuje koroner u nálezu těla mladé ženy, která s největší pravděpodobností utonula,“ uvedla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

„Policejní jednotky vyjížděly na náplavku k mrtvé osobě, kterou je s velikou pravděpodobností jedna z pohřebovaných osob v souvislosti s pátráním po příznivcích geocachingu,“ řekl policejní mluvčí Rybanský.

Žena byla v doprovodu ještě dalších nejméně tří lidí, kteří skončili v nemocnici. Co se stalo se čtvrtou členkou geocachingového týmu, to není ještě jasné, stále po ni záchranáři pátrají.

Koroner na náplavce ohledával tělo mladé ženy. Policie potvrdila, že se s největší pravděpodobností jedná o pohřešovanou osobu v souvislosti s pátráním po dvou příznivcích geocachingu.
Autor: Aktu.cz

Voda pustošila Prahu

„Do 18:50 hodiny jsme zasahovali u 49 případů spojených s deštěm a silným větrem,“ uvedli hasiči na Twitteru, kde uvedli, že na náplavku na pravý břeh Vltavy vyjížděli i hasiči-potápěči.  Potopa byla i v Anežském klášteře, kam nateklo 40 centimetrů vodu. 

Na Smíchově nejezdily tramvaje mezi zastávkami ČSAD Smíchov a Lihovar, nesjízdná byla i tramvajová trať mezi Újezdem a zastávkou Hellichova na Malé Straně. Spadlý strom na silnici zastavil i autobusy linky 116 mezi Dejvickou a Nebušicemi.

Video
Video se připravuje ...

Prudký liják zasáhl Prahu: Na Smíchově voda zatopila silnice Aktu.cz

Na Kampě hasiči odstraňovali dvoumetrový kmen stromu, který spadl v parku. V Ostrovského ulici na Smíchově spadl strom na dvě zaparkovaná auta.

Ve Zlíchovském tunelu hasiči odčerpávali lagunu, která se zde vytvořila po prudkém dešti. "Voda z tunelu již opadla. Hasiči čistí odtok tunelu," uvedl Kavka. Hasiči pomáhali také lidem na šlapadlech, kteří se schovali před lijákem pod Karlovým mostem. "Hasiči jim pomáhají dostat se na břeh pomocí člunu," dodal Kavka. V Cukrově ulici na Černém Mostě zase hasiči zajistili osobní automobil, které klouzal na podmáčené trávě ze svahu.

Video
Video se připravuje ...

Přívalový déšť na Smíchově: Hosté utíkali z předzahrádek Jan Doseděl

O hodinu museli organizátoři také posunout rozlučku Tomáše Rosického na LetnéOrganizátoři vyzývali diváky k trpělivosti. Fanoušci se schovávali pod střechy, našli se však i tací, kteří celou hodinu čekali na svých místech, zatímco do nich bušil silný liják. Výkop utkání se několikrát posouval, nakonec ale v 18:00 anglický sudí Martin Atkinson zahájil zápas, na který vydržela čekat zaplněná Letná.

Video
Video se připravuje ...

Rosického rozlučka obětí počasí! Bouřka zničila i velkolepé choreo iSport TV

Liberecký kraj

Bláto a bahno na silnicích působily problémy hlavně i na Semilsku. Uzavřená musela být silnice u Bozkova a s opatrností byla průjezdná silnice 289 u Příkrého. Podle údajů z webu Českého hydrometeorologického ústavu v kraji nejvíce během hodiny napršelo v Roprachticích na Semilsku, a to přes 55 litrů na metr čtvereční.

Podle operačního hasičů měli zásahy napříč celým krajem. "Zasahovali jsme i na jiskření drátů vysokého napětí a také u požáru trafostanice," dodal. Po 18:00 podle něj řešili ještě 15 z více než 30 nahlášených událostí.

Silné bouřky řádí také v Libereckém kraji. Nejvíce postižené jsou Roztoky u Semil, Vysoké nad Jizerou a Jilemnice. Bouřku doprovázelo krupobití a spadlo přes 50 mm srážek. 

Výstraha trvá dál

I v neděli se mohou odpoledne a navečer objevit silné bouřky s přívalovými srážkami kolem 40 milimetrů.

V oblastech, které zasáhnou přívalové deště, se mohou rozvodnit malé toky, potoky a jindy suchá koryta. Nelze vyloučit zatopení níže položených míst, sklepů nebo podemletí komunikací. Lidé by kvůli silnému větru měli zajistit okna i dveře a uklidit či upevnit volně položené předměty nebo stavební jeřáby.

Fotogalerie
23 fotografií