Také v úterý bude index kondice na vysokých hodnotách. Počasí nebude výrazněji zatěžovat naši psychickou ani fyzickou kondici. Kvůli chladnému ránu a velké denní teplotní amplitudě – kdy rozdíl mezi ranními minimálními a odpoledními maximálními teplotami může být až 22 °C, se zvyšuje index nachlazení. Při nevhodném oblečení hrozí nachlazení. Foukat bude zpočátku dne slabý, během odpoledne mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Pozor na slunce, můžete se spálit

Délka slunečního svitu se bude na většině území pohybovat na 16 hodinách, pozor na spálení pokožky, které hrozí přes poledne na přímém slunečním záření bez opalovacího krému už po 30 minutách. Pro děti je vhodná pokrývka hlavy a sluneční brýle.

Pracovní výkonnost bude zpočátku dne vysoká, postupně střední. Od ruky nám lépe půjde fyzická než psychická práce. Pokud máte volno, vydejte se do přírody s repelentem. Počasí bude ideální na výlety, procházky ale i sportování. Pokud jste otužilí, nic nebrání ani v koupání – kvalita vody je dobrá. Teplota vody se ve vodních nádržích nejčastěji pohybuje od 18 do 20 °C.

Fotogalerie
20 fotografií