Začátek víkendu přinese změnu: nad našimi hlavami se vystřídá vzduchová hmota a nasune se k nám výběžek vyššího tlaku vzduchu od severozápadu. A s ním přijde i slunečná obloha.

Paprsky slunce budou během soboty svítit až 15 hodin, přitom mezi 11. až 15. hodinou bychom se na přímém slunečním záření zdržovat měli pouze výjimečně. Ozonu je nad střední Evropou málo a pokožka může bez opalovacího krému začít pigmentovat už po 20 minutách. Kdo nebude mít pokrývku hlavy a sluneční brýle, zahrává si se zánětem spojivek.

Index kondice bude na nejvyšší možné hodnotě. Užijte si den bez omezení, pouze přihlédněte ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu. Zvyšte svoji fyzickou zátěž. Počasí bude umožňovat širokou škálu venkovních sportů od cyklistiky, přes dlouhé procházky, tenis, kolečkové brusle až po vytrvalostní běh.

Na Kypru budou čtyřicítky, v Moskvě jen 21 °C

Slunečné počasí panuje nad většinou starého kontinentu. Nejvyšší teploty hlásí Kypr, tam se budou odpolední teploty zastavovat až na 40 °C, ve Španělsku bude až 36 °C, v Londýně a v Paříži bude až 31 °C. Naopak nejchladněji bude v Moskvě s teplotou do 21 °C.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Honsová radí, kde je ideální počasí na dovolenou Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií