Zpočátku dne bude vát slabý vítr, během dne bude zesilovat na mírný o rychlosti kolem 20 km/h. Naši pocitovou teplotu bude mírně zvyšovat vlhkost vzduchu, která se bude pohybovat kolem 65 %.

SLEDUJTE PŘÍCHOD BOUŘEK A DEŠTĚ NA RADARU

Přijde dusivý den

Index kondice bude během pondělí střední – meteosenzitivní skupina obyvatel pocítí mírný pokles tlaku vzduchu, která přinese bolesti hlavy a sníženou koncentraci. Tzv. dusný den zatíží kardiaky a astmatiky a těhotné ženy. Ojedinělé bouřky mohou zatížit labilní občany. Přes poledne se zdržujte v chládku a přizpůsobte svůj denní rytmus zvýšené zátěži počasím. Index žízně bude na vysokých hodnotách – doporučujeme vypít až 3 litry nealkoholických tekutin.

Pracovní výkonnost bude zpočátku dne vysoká, se zvyšujícími se teplotami klesne na střední hodnoty. Lépe nám půjde od ruky fyzická práce než duševní. Služební cesty a dokončení důležitých úkolů a prací raději odložte na jindy.

Na sebe letní a světlý outfit z přírodních materiálů – bavlny nebo lnu, protože hrozí zvýšená potivost. Odpoledne bude až na 60 % území pršet – deštníky a pláštěnky s sebou. Pro děti kloboučky a holínky. Večer se bude hodit svetr přes ramena.

Prahou se po poledni přehnala silná bouřka (1.6. 2018)
Autor: Daniel Černovský

Fotogalerie
29 fotografií