Také ještě během čtvrtečního dne bude počasí v Česku pod vlivem výškové tlakové níže, která bude postupovat dále nad Polsko. Během dne může být přechodně i polojasno, a to zejména v Čechách. Srážkové úhrny se na severu území zastaví do 8 mm, na zbytku území naprší od 1 do 4 mm. Foukat bude mírný západní až severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Vliv tlakové níže přinese únavu, nervozitu a špatnou náladu, a to zejména u chronicky nemocných a starších generací. U meteosenzitivních jedinců se mohou vyskytnout oběhové poruchy a bolest hlavy. Doplňte vitamin C – zejména po ránu hrozí respirační onemocnění, pokud se nedostatečně obléknete.

Prohledejte se od hlavy k patě

Index pracovní výkonnosti bude na středních hodnotách – od ruky nám půjde více fyzická práce než duševní. Počítejte se sníženou koncentrací. Sportovní aktivity naplánujte spíše pod střechou – nebo až na večer – to bude srážek nejméně. Večerní počasí bude ideální na jízdu na kole nebo dlouhou procházku. 

I přes ochlazení je aktivita klíšťat na vysokých hodnotách. Do přírody se tak vydejte jedině s repelentem a následovat by měla prohlídka těla. Pyly z ovzduší vymyje déšť – dýchat se bude dobře astmatikům i alergikům.