Tlaková níže nad Apeninským poloostrovem, která k nám přinášela vydatné srážky, bude slábnout. Srážkové úhrny se zastaví do 5 mm. Večer bude docházet k dalšímu ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Během úterý bude „lítat“ tlak vzduchu – to pocítí meteosenzitivní jedinci – bolestí hlavy, nechutenstvím k jídlu a malátností. Slábnoucí vliv tlakové níže může zatížit starší ročníky, chronicky nemocné nebo lidi po operaci. Jinak bude index kondice na středních, během dne až na vysokých hodnotách.

Počasí bude přát sportu i práci

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – od ruky nám půjde dobře jak duševní, tak fyzická práce. Během odpoledních hodin naplánujte venkovní aktivity – práci na zahradě, sportování – od jízdy na kole, přes in-line brusle, po běhání. Počasí bude ideální také na procházky do přírody a do lesa. I index rybaření bude na vysokých hodnotách.

Po ránu si ještě na jihu území vezměte deštníky, pokud vyrážíte do přírody, tak i holínky. Jinak ale budou odpolední teploty na krátký rukáv. Vlhkost vzduchu bude vysoká – outfit volte z přírodního materiálu, ať se nepotíte. Aktivita klíšťat zůstává nízká, repelent ale budeme potřebovat proti komárům.

Fotogalerie
30 fotografií