Díky pohodovému počasí bude index kondice v neděli na vysokých hodnotách. Naplánujte si širokou škálu venkovních aktivit – počasí nikterak nebude zatěžovat ani naši fyzickou ani psychickou zátěž. Pokud se budete přes poledne zdržovat na přímém slunečním záření, nezapomeňte se namazat opalovacím krémem – UV index dosahuje hodnoty 5. Zejména pro děti bude vhodná také pokrývka hlavy.

Sportujte – od cyklistiky přes běh, in-line brusle, tenis až po nohejbal. Nebojte se zvýšit tepovou frekvenci na maximum a posunout hranice svých dosavadních sportovních rekordů. Vydejte se na výlet nebo na horskou túru – dohlednost bude během dne dobrá. Naplánujte grilování nebo piknik v přírodě. Ideální podmínky budou také pro motorkáře. Vysoká bude i naše pracovní výkonnost – takže pokud máte nějaké pracovní resty, neváhejte se do nich pustit. 

Video
Video se připravuje ...

Předpověď počasí: Bude teplo, možná zaprší a neděle jak malovaná Markéta Volfová, Lukáš Červený, redakce Blesk

Tropické září

Září může přinést z dlouhodobého hlediska hodně rozmanité počasí – do hor i první sněžení – viz rok 2013 nebo naopak tropické teploty – naposledy v letech 2016, 2015, 2011, 2008 a 2003. Letos je počasí teplotně blízké dlouhodobému průměru, hned po víkendu k nám ale začne proudit teplý vzduch od jihozápadu, takže i letos v září budeme skloňovat tropické teploty.