Příjemné nedělní počasí nebude výrazněji zatěžovat naši fyzickou ani psychickou pohodu. Právě naopak – modrá obloha nás bude nabíjet dobrou náladou a index kondice bude dosahovat nejvyšší možné hodnoty.

Pozor jen na studené ráno – rychlé přechody mezi venkovními prostory a domovem mohou zatěžovat zejména kardiaky a starší generace. Při nevhodném oblečení po ránu hrozí nachlazení a angína. Pozor na zánět spojivek, způsobený slunečným počasím – proto si nasaďte sluneční brýle.

Počasí nás bude lákat do přírody – naplánujte výlety do přírody, horské túry – bude výborná dohlednost, piknik, procházku lesem nebo grilování. Také podmínky pro sportování budou výborné – dejte si do těla – zkuste překonat svůj osobní rekord. Běhejte, skákejte, choďte, zahrajte si tenis, volejbal nebo nohejbal.

Zatímco letos se stále nejlépe cítíme v letním outfitu – jen po ránu si vezměte svetr a pevnou obuv, vloni se touto dobou nejvyšší odpolední teploty zastavovaly jen na 12 °C. Pro děti nezapomeňte pokrývku hlavy.

Video
Video se připravuje ...

Předpověď počasí: O víkendu se vrátí léto, v neděli pozor na ranní mrazy Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený, Bohuslav Štěpánek

Fotogalerie
23 fotografií