Máme před sebou příjemný den – převládat bude malá oblačnost – jasno nebo polojasno, jen po ránu a dopoledne místy s mlhami. Přechodně až oblačno může být zpočátku dne ještě v horských oblastech. Deštníky ale nechte doma, žádné srážky vypadávat nebudou.

Po chladném ránu přijde slunce

Studené čtvrteční ráno a následné rychlé přechody z vyhřátého prostředí do zimy a naopak budou zatěžovat kardiaky a lidi se zhoršeným termoregulačním systémem. Při nevhodném oblečení se připravte na nachlazení. Po ránu očekáváme také místy zhoršené rozptylové podmínky – ty pocítí zejména astmatici. Jinak bude index kondice na vysokých hodnotách – sluneční paprsky nás budou nabíjet energií.

 

Index pracovní výkonnosti bude vysoký – vše na co sáhneme, nám půjde od ruky. Naplánujte služební cestu, přednášku nebo dokončení úkolu. Čtvrtek bude ideálním dnem i pro práci na zahradě. S autem zajeďte do myčky, umyjte okna nebo posekejte trávu. Ideální bude počasí i na venkovní sportovní aktivity – dejte si do těla. Naplánujte cyklovýlet, vytrvalostní běh, rychlou chůzi, tenis nebo box. Počasí bude ideální také na pikniky nebo výlety do přírody. Vydejte se také do lesa na houby – aktivita klíšťat představuje jen malé riziko.

Slunečné počasí bude panovat nad většinou starého kontinentu – nejvyšší teploty naměříme na jihu Evropy – tam se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat až na 28 °C. Nad Atlantikem se formuje hurikán Leslie, který by se měl vydat směrem k Evropě.

Fotogalerie
21 fotografií