Už pátek bude převážně šedivý – očekáváme převážně zataženo, místy mrholení nebo slabý déšť. Ráno místy mlhavo. Odpoledne se bude nízká oblačnost ojediněle protrhávat na polojasno. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C. Se slabým větrem a nízkou oblačností budou souviset také mírně nepříznivé rozptylové podmínky.

Víkendové teploty budou vysoko, na teplotní rekordy ale nedosáhneme

Během soboty bude oblačno až zataženo, zejména po ránu a dopoledne ojediněle mrholení. Jen přechodně a ojediněle se může oblačnost protrhat na polojasno. Ráno musíme místy počítat s mlhami. Noční teploty zůstanou relativně vysoko – mezi 9 až 5 °C. V odpoledních maximech teploměry ukáží 11 až 15 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli, na sv. Martina, bude oblačno až zataženo, zejména ráno a dopoledne se místy budou vyskytovat přeháňky nebo občasný déšť. Odpoledne ale očekáváme ubývání oblačnosti. Noční teploty opět vysoko – mezi 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C. Vůbec nejtepleji bylo na sv. Martina v roce 1977 s teplotami až na 18 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Chladnější ráz počasí neočekáváme ani v příštím týdnu – i nadále se budou odpolední teploty pohybovat nejčastěji v intervalu 10 až 16 °C a od středy bude převládat slunečné a suché počasí.

Fotogalerie
18 fotografií