V pátek bude převážně oblačno, jen přechodně až polojasno, na severu místy déšť. Noční teploty budou klesat k 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí vysoko na 4 až 8 °C. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti až 65 km/h.

Víkend bude větrný

Víkend bude na srážky relativně bohatý. V sobotu bude oblačno až zataženo, pouze přechodně polojasno. Místy se budou vyskytovat přeháňky nebo déšť, nad 400 m smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat kolem nuly – nejčastěji mezi 2 až -2 °C. Po ránu se může tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti do 60 km/h.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy očekáváme přeháňky, nad 600 m smíšené nebo sněhové. Noční teploty budou mezi 2 až -2 °C. Denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C, na východě území k 8 °C. Naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý severozápadní vítr o rychlosti do 85 km/h.

Silvestr bude teplý

V pondělí, poslední den roku, bude oblačno až polojasno, místy déšť, od středních poloh srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty budou klesat k 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h. Během silvestrovské noci bude oblačno, občas déšť se sněhem, od 400 m sněžení. Noční teploty budou klesat ke 3 až -1 °C.

Na Nový rok bude oblačno až zataženo, místy déšť, od vyšších poloh smíšené přeháňky. Denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti do 55 km/h.

Nejbláznivější Silvestr 1978/79

Velmi teplý byl konec roku 1978 – tehdy se teplota šplhala až k jarním 15 °C. Během silvestrovské noci ale do Česka postoupilo frontální rozhraní, které přineslo výrazné ochlazování, do hor sněžení a silný vítr. Od severu se ochlazovalo až o 3 °C za hodinu. Takže z 15°C, se do rána ochladilo na až -15 °C.

Připomeňte si loňský novoroční ohňostroj v Praze:

Video
Video se připravuje ...

Půlnoční ohňostroj nad Prahou z dronu! Takhle jste ho ještě neviděli! Policie ČR

Fotogalerie
16 fotografií