Páteční počasí ale ještě nebude mít chybu – očekáváme, že bude jasno až polojasno, jen na severu území může být přechodně až oblačno. Noční teploty budou klesat k 5 až 1°C, v údolích bude ojediněle až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví těsně pod dvacítkou – mezi 15 až 19 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr.

Sobotní počasí nás bude lákat do přírody – bude jasno až polojasno. Jen po ránu se mohou místy vyskytnout mlhy. Večer bude od severozápadu docházet k přibývání oblačnosti.

Délka slunečního svitu se ale bude na většině míst pohybovat přes 10 hodin. Noční teploty naměříme nejčastěji mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C. A teploty budou atakovat teplotní rekordy. Ten z pražského Klementina je hodně starý – pro 23. března je z roku 1903, tehdy tam naměřili 19,5 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Neděle přinese citelné ochlazení

To v neděli se bez deštníku neobejdeme - bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor bude sněžit. Noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C, denní teploty se v Čechách zastaví na 9 až 13 °C, na jihovýchodě území bude až 15 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Takhle vznikají jarní povodně: Vše o odtávání sněhu s Dášou Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Od roku 1961 je 23. březen vyhlášen jako Světový meteorologický den. Pro letošní rok vyhlásila Světová meteorologická organizace, která sídlí v Ženevě, téma: Slunce, Země a počasí. A opět tak poukazuje na hrozbu klimatické změny.

Fotogalerie
15 fotografií