Do Česka proudí chladný a vlhký vzduch od západu. V sobotu tak bude zataženo až oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Od západu přijde podle předpovědi proměnlivá oblačnost a v Čechách místy přeháňky. Nejvyšší teploty budou 13 až 17 °C, v 1000 metrem nad mořem na horách kolem 9 °C. Bude vát mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Kde teď prší? Podívejte se na radar

V noci na neděli bude oblačno až zataženo, zejména na Moravě místy přechodně polojasno. V Čechách místy, jinde ojediněle déšť nebo přeháňky. V Čechách v polohách nad 1000 metrů nad mořem budou postupně srážky smíšené nebo sněhové. „Nejnižší teploty budou 6 až 2 °C, na východě 9 až 5 °C. A bude mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s,“ uvádí ČHMÚ.

Video
Video se připravuje ...

Počasí na víkend: Chystejte deštníky a bundy, bude pršet a ochladí se o 10 stupňů Dagmar Honsová

V neděle bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky. Postupně proměnlivá oblačnost a místy přeháňky. Večer přestane pršet a rozeženou se i mraky – kromě severovýchodu území.

V Čechách v polohách nad 1000 metrů nad mořem budou zpočátku srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty budou 11 až 15 °C, na jihovýchodě Moravy až 17 °C. Mírný severozápadní až severní vítr bude vát rychlostí 3 až 7 m/s a bude slábnout.

Fotogalerie
19 fotografií