Pátek bude jediný den týdne, který se obejde na většině území beze srážek. Očekáváme, že v pátek bude polojasno, během dne se může místy vytvářet kupovitá oblačnost. Slabé dešťové přeháňky se budou vyskytovat pouze v Beskydech. Noční teploty budou klesat k 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 18 až 22 °C. Vát bude pouze slabý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Víkendové počasí nás bude lákat do přírody

V sobotu bude přes naše území přecházet slabá studená fronta. Bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Po ránu musíme počítat s ojedinělými mlhami – pozor tak na sníženou dohlednost. Noční teploty budou klesat na 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Neděle nabídne podobné počasí – bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Po ránu opět s ojedinělými mlhami. Noční teploty budou klesat na 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na většině území přes dvacet stupňů – bude 19 až 23 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Jak to vypadá s deštěm a bouřkami? Podívejte se na radar

Také poslední květnové dny přinesou proměnlivé počasí – bude převládat oblačno, občas déšť nebo přeháňky a nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat do 24 °C. Letošní květen zatím přinesl pouze jeden letní den – tj. den s teplotou přes 25 °C. Například loňský květen přinesl 11 letních dnů a 4. května byla dokonce naměřena první tropická teplota, tj. v Karviné bylo 30,6 °C.

Fotogalerie
25 fotografií