Silná bouřka s krupobitím včera večer zasáhla mnichovskou aglomeraci. Očití svědkové hovořili podle DPA o kroupách o velikosti tenisového míčku na dálnici A 96 poblíž města Germering západně od Mnichova.

Bouře zkomplikovala v Mnichově a okolí příměstskou železniční dopravu. Narušena byla celá síť městské dráhy; na některých místech spadly do kolejiště stromy.

Mluvčí hornobavorské policie uvedl, že se uskutečnilo mnoho výjezdů kvůli rozbitým oknům a sklům automobilů. Kromě toho bouře vyvrátila mnoho stromů. Podle mluvčího měly kroupy velikost golfových míčků.

Německá meteorologická služba DWD zaznamenala kroupy o průměru pěti až šesti centimetrů, o váze zhruba 24 gramů.

Policie evidovala stovky tísňových volání. Jen v Mnichově hasiči a záchranáři vyjeli k 550 případům, uvedla agentura DPA. „Nikdy jsem neviděl nic podobného,“ sdělil stanici BR24 Roberto De Angelis.

Bouřky míří znovu i do Česka. Sledujte radar

Řádění bouří má pokračovat

DWD varovala před silnými bouřkami s vydatnými dešti, kroupami a silným větrem. Během večera a první poloviny noci se bouřky přesouvaly severním směrem do spolkových zemí Sasko-Anhaltsko a Braniborsko a na jih Dolního Saska.

Zasáhly rovněž východ Německa, například policie v Chemnitzu ještě dnes ráno hlásila, že některé cesty jsou neprůjezdné.

Kvůli nepříznivému počasí museli pořadatelé předčasně ukončit včerejší hrací den na tenisovém turnaji ve Stuttgartu. Rovněž dnes se mají podle DWD v Německu vyskytovat bouřky, zejména v pásu od okraje Alp na jihovýchodě Bavorska až po Baltské moře.

Fotogalerie
28 fotografií