Podle meteorologů do Čech na začátku týdne přijde slábnoucí studená fronta, která se v úterý posune dále na severovýchod. Ve středu ji vystřídá zmíněná okluzní fronta následovaná vlhkým vzduchem.

Znamená to, že během týdne se dočkáme častých přeháněk. Ty se mohou objevit již v pondělí na území Čech. Mělo by být oblačno až zataženo, teploty ovšem stále vydrží relativně vysoké - budou se pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia. V noci bude kolem sedmi stupňů Celsia.

Oblačno až zataženo bude i v úterý a opět především v Čechách. Na Moravu a Slezsko dorazí mraky až v pozdějších hodinách. Ráno se mohou vyskytnout mlhy. Denní teploty kolem 18 až 22 stupni Celsia, noční mezi osmi a 12 stupni Celsia.

Ani ve středu slunce nevysvitne. ČHMÚ uvádí, že bude zataženo, místy přechodně polojasno s občasným deštěm. Teploty přes den mezi 17 a 21 stupni Celsia, noční v rozmezí osm až 12 stupňů Celsia.

Stejná situace bude pokračovat ve čtvrtek, bude převážně oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Denní teploty 17 až 21 stupňů Celsia, noční klesnou až na šest stupňů Celsia.

Pátek udrží stav předchozích dnů, opět se nedočkáme slunce, jen mraků. Bude oblačno až zataženo, polojasno jen místy. V některých regionech se rovněž může objevit déšť. Denní teploty mezi 17 a 21 stupni Celsia, noční sedm až 11 stupňů Celsia.

Fotogalerie
21 fotografií