„Od 13:46 do 15:57 vyjely hasičské jednotky k patnácti zásahům kvůli deštivému a větrnému počasí, a to v okresech Louny, Litoměřice a Most. Ve dvanácti případech hasiči odklízeli stromy nebo větve spadlé na vozovku,“ uvedli hasiči z Ústeckého kraje.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Hasiči čerpali vodu z několika sklepů v Braňanech na Mostecku a na třídě Budovatelů v Mostě. V okresu Louny a Litoměřice měli šest výjezdů k popadaným stromům. V Oboře na Lounsku vítr utrhl plechovou střechu.

Úterní počasí může přinést i kroupy

V úterý bude situace nad naším územím podobná. Polojasno až oblačno, postupně se místy, zejména v jihozápadní polovině Česka, objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné.

Bouřka v severočeském Mostě (10. 8. 2020)
Autor: Jan DjDuto Kuchař

Meteorologové navíc varují, že na jihozápadě se v bouřkách ojediněle vyskytnou silné přívalové srážky s úhrny kolem 40 mm, a dokonce i kroupy.

Vedra se vrátí

Ubývat oblačnosti by mělo odpoledne a večer od severu. V souvislosti s tím by mělo dojít také k ustávání srážek. Nejvyšší úterní teploty se budou pohybovat mezi 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C.

O něco tepleji by mělo být v následujících dnech. Ve středu, ve čtvrtek i v pátek by nejvyšší teploty měly překročit i 30 °C. I na tyto dny ale meteorologové slibují ojediněle přeháňky a bouřky. Což ostatně platí až do konce týdne. Deštivé, ale teplé počasí doplní nad ránem i mlhy.

Fotogalerie
45 fotografií