V Česku začne západní a jihozápadní vítr zesilovat během středečního dopoledne v nárazech bude dosahovat rychlosti až 90 km/h, na horách až 100 km/h. Vítr začne částečně slábnout až během večera. Také ve čtvrtek bude foukat čerstvý vítr s nárazy o rychlosti do 50 km/h.

Středa bude posledním tropickým dnem léta

Středa bude nejen větrná, zároveň se bude jednat o poslední tropický den letošních prázdnin a zřejmě i letošního roku. Nejvyšší odpolední teplota vystoupí na 24 až 28 °C, na východě území až ke 30 °C. Naši pocitovou teplotu ale bude snižovat čerstvý vítr. Větrno bude na celém území Česka a nejsilnější nárazy větru naměříme od cca 10 do 18 hodin, poté bude vítr mírně slábnout.

Sledujte změnu počasí na radaru Blesku

Tropických teplot bylo od začátku letošního roku například v Brně 12, v Praze-Karlově 16 a v Ostravě–Mošnově 8. Vůbec nejvyšší teplota byla naměřena 28. července v Dobřichovicích, a to 35,6 °C.

Konec prázdnin přinese výrazné ochlazení

V pátek počasí v Česku začne ovlivňovat vlnící se studená fronta, která přinese na závěr prázdnin velkou oblačnost, déšť, přeháňky a místy bouřky. Po jejím přechodu do Česka pronikne studený vzduch od severozápadu až severu, který srazí nejvyšší odpolední teploty nejčastěji na 18 až 22 °C. Bude to první krok do podzimního počasí.

Fotogalerie
50 fotografií