Hned v pondělí bude slabou studenou frontu střídat přechod teplé fronty od západu. V ranních a dopoledních hodinách se bude zejména v Čechách při mrznoucích srážkách tvořit ledovka. Očekáváme totiž zataženo až oblačno, ojediněle mrznoucí srážky, večer od západu místy déšť, na horách i sněžení. Ráno se budou opět místy tvořit mlhy, které budou snižovat dohlednost. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

V úterý bude zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty budou většinou zůstávat nad bodem mrazu - mezi 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C, na východě bude chladněji - kolem 7 °C. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti kolem 50 km/h.

Ve středu budou po ránu zpívat ptáci - ranní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C. Jinak bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti v nárazech kolem 50 km/h.

Už desátý Štědrý den na blátě v řadě

Na Štědrý den bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, postupně na horách očekáváme i sněžení. Ranní teploty budou zůstávat vysoko - mezi 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví na 6 až 10 °C, během odpoledne se bude od západu ochlazovat. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr, který se bude měnit na severozápadní a dosahovat rychlosti v nárazech kolem 50 km/h.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V pátek na 1. svátek vánoční bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh postupně srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty klesnou na 3 až -1 °C, ojediněle se tak může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr a na horách se budou tvořit sněhové jazyky.

V sobotu na 2. svátek vánoční bude oblačno až polojasno, místy srážky smíšené, od středních poloh sněhové. Ranní teploty už budou klesat pod bod mrazu - nejčastěji na -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem nuly - mezi -2 až 2 °C. I nadále bude foukat mírný až čerstvý severozápadní vítr.

Sníh si o Vánocích užijeme jen na horách.
Autor: Blesk:David Malik

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle sněžení. Ranní teploty budou mezi -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -2 až 2 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr.

Silvestr už pod sněhem

A zimní charakter počasí přinesou i poslední dny letošního roku. Silvestr bude na horách pod sněhem a sněhová pokrývka není vyloučená ani v nížinách. Od 28. do 31. prosince očekáváme, že bude oblačno až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty -2 až -8 °C, odpolední teploty mezi -3 až 2 °C. Následující zimní měsíce by ale měly být podle sezónních modelů v Evropě střední teplotně nadprůměrné.

Fotogalerie
74 fotografií