Ve středu přes den bude oblačno až zataženo. V polohách pod 300 m se objeví i srážky smíšené nebo dešťové. Upozornění před novým sněhem na středu a čtvrtek platí zejména pro vyšší polohy v okresech Jeseník, Šumperk, Zábřeh, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Klobouky, Vsetín, Bruntál, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Krnov, Rýmařov a Třinec.

Sledujte meteorologický radar Blesku

V Beskydech za středu napadne 15 až 25 cm nového sněhu, informuje ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty by ve středu měly činit 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C.

Sníh potrápí řidiče i ve čtvrtek

Čtvrtek přinese na horách na severovýchodě a severu trvalé a vydatné sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na západě a jihozápadě až -5 °C, ojediněle se bude vyskytovat náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Vedle problémů v dopravě může mokrý sníh podle meteorologů lámat větve a stromy, nelze proto vyloučit škody na drátech elektrického vedení a výpadky v dodávkách proudu. Při cestování doporučují sledovat dopravní zpravodajství a při cestách do hor i sněhové řetězy.

Video
Video se připravuje ...

V Praze a okolí 5. dubna 2021 sněžilo. Aktu.cz

Fotogalerie
30 fotografií