V pátek bude zpočátku dne oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i silné bouřky. Ty budou doprovázené srážkovými úhrny až kolem 40 mm, krupobitím a nárazy větru o rychlosti kolem 70 km/h.

Ranní teploty budou klesat na 20 až 16 °C, na západě území bude chladněji se 14 °C. Odpolední teploty vystoupí na 20 až 24 °C, na severovýchodě na 26 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h. Zesílí přechodně v bouřkách.

Víkend ve znamení letních teplot

Méně oblačnosti očekáváme hned v sobotu – to bude převládat oblačno až polojasno, na horách ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 14 až 10 °C a po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 21 až 25 °C, na jižní Moravě bude 27 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Sledujte meteorologický radar Blesku

V neděli bude nejméně oblačnosti hned po ránu – to bude převládat polojasno, během dne bude docházet k přibývání oblačnosti a místy musíme počítat s přeháňkami a bouřkami. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 22 až 26 °C, na jihovýchodě území bude kolem 28 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Nový týden opět bohatý na bouřky

Hodně proměnlivé počasí očekáváme i v dalším prázdninovém týdnu – ten přinese letní, přechodně i tropické teploty, zároveň se ale budou místy tvořit bouřky a bude pršet. V pondělí bude oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty budou klesat na 17 až 13 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 25 až 29 °C.

Také úterý bude psát podobný scénář - oblačno až polojasno, během dne očekáváme místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty budou klesat na 17 až 13 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 28 až 32 °C, na západě území bude kolem 24 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, během dne další přibývání oblačnosti a místy déšť a bouřky. Ranní teploty budou klesat na 19 až 15 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 28 až 32 °C, na západě bude kolem 24 °C. Od čtvrtka se bude mírně ochlazovat.

V Chorvatsku teploty stoupají až ke 38 °C

V Chorvatsku převládá slunečné počasí se super-tropickými teplotami, které se zastavují až na 38 °C. Na víkend teploty mírně klesnou a pohybovat se budou nejčastěji do 34 °C, ale hned počátkem příštího týdne opět porostou až na 37 °C. Od středy se očekávají bouřky a citelnější ochlazení.

Video
Video se připravuje ...

Obcí Hrušky se prohnalo ve čtvrtek 24. června 2021 tornádo a zpustošilo jí. Polovina domů je srovnaná se zemí. Jiří Nováček

Fotogalerie
19 fotografií