Také v pondělí bude převládat velká oblačnost - oblačno až zataženo, na severovýchodě území musíme během dne počítat ojediněle s přeháňkami. Oblačnost se bude protrhávat místy večer na polojasno. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C, ojediněle se budou tvořit přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na pouhých 12 až 16 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne bude přechodně až zataženo. Ranní teploty budou klesat nízko - na 8 až 4 °C, při jasné obloze 2 °C, místy se budou tvořit přízemní mrazíky. Odpolední teploty se zastaví na 11 až 15 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Ve středu bude oblačno, postupně polojasno nebo skoro jasno. Po ránu se budou tvořit četné mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C, místy se budou tvořit přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 12 až 16 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno nebo skoro jasno. Po ránu četné mlhy nebo nízká oblačnost. Večer bude od severozápadu až oblačno. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C, místy se budou tvořit přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, postupně místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Odpolední teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

O víkendu se k nám vrátí dvacítky

Už v sobotu ale začne docházet k ubývání oblačnosti – bude oblačno, místy přeháňky, postupně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 °C. V neděli bude polojasno, po ránu četné mlhy nebo nízká oblačnost.  Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Odpolední teploty se zastaví na 16 až 20 °C.

Ve středu startuje astronomický podzim

22. září startuje astronomický podzim a to ve 22 hodin a 20 minut. Slunce vstoupí do znamení Vah a nastane podzimní rovnodennost. Díky tomu, že se po západu Slunce sluneční paprsky v atmosféře ohýbají, tak je Slunce viditelné 12 hodin a 10 minut. Severní polokoule se začíná odklánět od Slunce. Letos do Česka přinese oteplení.

Jaký bude podzim nad starým kontinentem?

Sezónní výhledy počasí (centrum NCEP) vypočítává, že následující tři měsíce bude největší kladné odchylky od dlouhodobého normálu dosahovat jih a jihovýchod Evropy. Na jihu Evropy stále převládá počasí na koupání – nejvyšší odpolední teploty se při slunečné obloze zastavují na letních hodnotách, v Řecku na tropických. Teplota moře se nejčastěji pohybuje od 21 do 26 °C. V Evropě střední by měl největší kladné odchylky dosáhnout měsíc listopad a prosinec.

Fotogalerie
24 fotografií