Ve čtvrtek k nám bude, před přechodem studené fronty, proudit teplý vzduch od jihu, takže nejvyšší odpolední teploty budou kulminovat na 21 °C. Později večer se mohou ojediněle vyskytovat i bouřky. V Čechách bude už od rána oblačno, večer se k tomu od severozápadu přidá déšť, ojediněle bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne polojasno a postupně bude docházet k přibývání oblačnosti. Odpolední teploty vysoko - mezi 17 až 21 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Na Velký pátek bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studené fronty – bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Během dne přeháňky místy. Ranní teploty budou klesat na 9 až 5 °C. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 °C.

Víkend přinese další propad teplot

Bílá sobota bude ve znamení proměnlivé oblačnosti, očekáváme občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh srážky sněhové. Odpoledne ubývání oblačnosti a srážky pouze ojediněle. Ranní teploty budou klesat na 5 až 0 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.  Na Velikonoční neděli bude polojasno. Na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C. Na velikonoční pondělí bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C.

Před 54 lety byly Velikonoce tropické, vloni sníh i bouřky

Vůbec nejvyšší teplota vzduchu během Velikonoc byla v Praze naměřena 23. dubna roku 1968 a vystoupila na 30,9 °C, naopak ta nejnižší byla naměřena během Velikonočních svátků v roce 2012 na Jizerce, to klesla rtuť teploměru 8. dubna ke -20,5 °C. V poslední době bylo chladno na Velikonoce také v roce 2008, kdy Velikonoční pondělí připadlo již na 20. března a průměrná teplota vzduchu se pohybovala na 0,2 °C a na většině území sněžilo. Naopak v posledních letech bylo koledníkům fajn v roce 2009, to se Velikonoce slavily 12. dubna a nejvyšší odpolední teplota stoupala přes 20 °C. Vloni Velikonoční pondělí připadalo na 5. dubna – a přes naše území přecházela výrazná studená fronta, která přinášela výrazné ochlazení. V Liberci se za hodinu ochladilo o 5,3 °C, déšť se měnil na sníh, foukal vítr s nárazy o rychlosti 80 km/h a ojediněle se vyskytly i bouřky.

Fotogalerie
58 fotografií