Páteční teploty budou nejvyšší z celého pracovního týdne. Odpolední maxima se zastaví až na 28 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

 

Nejméně oblačnosti bude hned ráno a dopoledne – jasno až polojasno, během odpoledne bude od jihozápadu docházet k přibývání oblačnosti a později večer očekáváme v Čechách místy déšť, přeháňky nebo bouřky. Odpolední teploty budou mezi 24 až 28 °C.

Nová výstraha před bouřkami

Český hydrometeorologický ústav vydal kvůli bouřkám i novou výstrahu. V celém Česku hrozí v noci na sobotu od jihozápadu silné bouřky. Doprovázet je mohou nárazy větru o rychlosti až 70 km/hod, varovali dnes meteorologové. Výstraha platí pro jihozápadní část republiky od dnešních 20:00, pro ostatní kraje pak od půlnoci do sobotních 07:00.

Lokálně mohou Česko zasáhnout přívalové deště, po kterých hrozí rozvodnění malých toků, zatopení podjezdů, podchodů či sklepů. Nárazy větru mohou polámat stromy.

Bouřky budou do Česka postupovat od jihozápadu, výstraha tedy od dnešních 20:00 do sobotních 02:00 platí pro Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Středočeský kraj a také pro Prahu. Od půlnoci do sobotních 07:00 pak bouřky hrozí v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, dále na Vysočině a v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

V sobotu až 28 °C. Ale ne všude

V sobotu bude zpočátku dne zataženo až oblačno, místy nebo déšť, ojediněle bouřky. Během dne oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí vysoko – na 24 až 28 °C, na severovýchodě území bude kolem 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude polojasno, během dne na západě území až oblačno a tam ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí na  23 až 27 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Na začátku příštího týdne bez deštníku ani krok

S deštěm a velkou oblačností musíme počítat v celé první polovině příštího týdne – tedy do středečního Medarda. I nadále se budou místy tvořit i bouřky. Teploty půjdou dolů.

V pondělí bude oblačno, přechodně až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 19 až 23 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 17 až 21 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 16 až 20 °C. Ve druhé polovině týdne bude docházet k ubývání oblačnosti.

Jak bude nad Britskými ostrovy?

Nad Velkou Británií v tomto týdnu převládá hodně proměnlivé počasí s občasným deštěm a přeháňkami a odpoledními teplotami do 20 °C. Na víkend by ale mělo docházet k částečnému ubývání oblačnosti, ale ani tak se přeháňky nebo občasný déšť během víkendu Britským ostrovům vyhýbat nebudou. Větší pravděpodobnost vyšší délky slunečního svitu je během soboty. V Londýně se v sobotu nejvyšší odpolední teploty zastaví do 20 °C, v neděli do 16 °C. Během víkendu bude foukat nárazový vítr o rychlosti mezi 40 až 50 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Obloha před bouří nad Dobřany na Plzeňsku Čtenářka Blesku

Fotogalerie
55 fotografií