Podle meteorologů se silné bouřky mohou tvořit dnes v odpoledních hodinách na Moravě a ve Slezsku, na Vysočině, v Pardubickém a Jihočeském kraji, na jihovýchodě Středočeského kraje a v jižní polovině Plzeňského kraje. Doprovodit je mohou nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, intenzivní déšť a kroupy. Bouřky se silnějšími projevy budou jen lokálního charakteru, doplnili meteorologové.

Sledujte příchod bouřek na radaru Blesku

Další silnější bouřky předpokládají v pátek odpoledne a večer, kdy by mohlo více pršet podle předchozího vyjádření ČHMÚ i nad územím Českého Švýcarska, zasaženým požárem. Dnes ráno tam lehce poprchávalo. V úhrnu srážky ale nebudou výrazné, řekla ráno ČTK Jana Ehertová z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Současně ale nevyloučila, že by se přes den mohla na Děčínsku ještě nějaká slabá přeháňka objevit.

Požár v Národním parku České Švýcarsko likviduje přes čtyři sta hasičů a zatím tam zasáhl plochu 1000 hektarů. Dobrou zprávou pro zasahující hasiče je, že dnes nemá v oblasti svítit slunce a nebude tam takové horko jako v předchozích dnech. Podle předpovědi teploty vystoupají v lokalitě ke 20 až 21 stupňům Celsia. Vítr bude mírný severozápadní s rychlostí dva až šest metrů za sekundu.

Video
Video se připravuje ...

Boj hasičů s požárem v Českém Švýcarsku (25.7.2022) HZS ČR

Fotogalerie
78 fotografií