Pátek přinese nejvíce oblačnosti i srážek z celého pracovního týdne. Ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. I tak se ale budou přeháňky nebo bouřky vyskytovat pouze ojediněle, tentokrát ale i v Čechách. Zpočátku dne bude jasno nebo skoro jasno, během dne bude docházet k přibývání oblačnosti na polojasno až oblačno, během odpoledne a večera očekáváme ojediněle přeháňky nebo také bouřky. Odpolední teploty se zastaví mezi 23 až 28 °C.

V sobotu zabouří

Pokud plánuje vyrazit o víkendu k vodě, nechte to na neděli. V sobotu bude oblačnosti více a místy se mohou vyskytnout také přeháňky nebo bouřky. V sobotu bude polojasno, odpoledne přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 26 až 30 °C.

V neděli bude polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 27 až 31 °C.

Do Česka se valí tropy. Sledujte Radar Blesku

Příští pracovní týden bude tropický

Zatímco v tomto pracovním týdnu jsme si od tropických teplot oddychli – v příštím týdnu půjde rtuť teploměru opět strmě nahoru. Nejvyšší teploty zřejmě naměříme ve čtvrtek před přechodem studené fronty – to bude rtuť teploměru kulminovat až na 36 °C.

Ale tropické teploty budeme skloňovat už od pondělí – mírné ochlazení přinese až příští víkend. Kombinace vysokých teplot a převážně malé oblačnosti opět prohloubí sucho. V pondělí bude polojasno, zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Denní teploty 29 až 33 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Denní teploty 30 až 34 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 30 až 34 °C.

Přechod studené fronty očekáváme až během čtvrtečního večera.