Ještě noc na pátek byla ve znamení vysokých teplot - místy tropických. Ale pátek bude na srážky nejbohatším dnem z celého pracovního týdne - skloňovat budeme nejen déšť, ten bude v Čechách místy vydatný - za 24 hodin spadne 60 až 80 mm srážek a bouřky. Bouřky mohou být, zejména na východě území, ojediněle silné, tj. doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy. Nejméně oblačnosti bude hned zpočátku dne - oblačno, na východě území jasno až polojasno. Na odpoledne deštníky už všude s sebou. Česko čekají tolik potřebné srážky.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Odpoledne bude ve znamení velké o půl, na většině území s deštěm, přeháňkami a místy s bouřkami. Odpolední teploty půjdou od západu dolů - na Karlovarsku bude 24 °C, ale na východě území musíme počítat s teplotami výrazně přes 30 °C - na Zlínsku bude 35 °C.

 

Ochlazení na víkend

Také v sobotu bude ještě hodně oblačnosti a srážek. V sobotu bude zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Místy mohou být srážky vydatné. Odpoledne v Čechách ustávání srážek a částečné protrhávání oblačnosti. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky na východě území zataženo až oblačno a tam místy déšť. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

Tropické teploty se příští týden vrátí

Hned od pondělí bude docházet k dalšímu ubývání oblačnosti a k ustávání srážek a teploty půjdou rychle nahoru – převládat bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Denní teploty zpočátku týdne 23 až 27 °C, postupně budou stoupat až na 31 °C. A také úplný závěr srpna přinese v odpoledních maximech teploty atakující 30 °C.

Video
Video se připravuje ...

Vše, co jste chtěli vědět o bouřkách: Jak ji přežít? Chyby, kterým se vyvarovat a jak bouřky vznikají? Videohub

Fotogalerie
77 fotografií