Ve čtvrtek se sněhové přeháňky budou vyskytovat pouze ojediněle a to v okolí Beskyd. Napadne do 2 cm sněhu. V Čechách se můžeme těšit až na 8 hodin délky slunečního svitu.

V pátek bude v Čechách oblačno až polojasno, pouze na horách místy sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude až zataženo a místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Opět napadne nejčastěji do 2 cm sněhu.

Sledujte počasí na radaru Blesku

O víkendu bude vydatně sněžit zejména na horách

Během víkendu bude sněžit na většině území, na horách i trvale a vydatně. Což je dobrá zpráva pro milovníky zimních sportů. Zatímco úterní ráno na severu Středočeského kraje a na Liberecko přineslo místy přes 10 cm sněhu, v horských oblastech napadlo o poznání méně – od 1 cm na vrcholcích Krkonoš po 6 cm v Beskydech. V sobotu bude zataženo, postupně na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Vydatnější v horských oblastech – v Beskydech může napadnout až 20 cm sněhu, na ostatních horách na severu území 5 až 15 cm sněhu. Denní teploty se budou pohybovat mezi -3 až 1  °C, sněhová pokrývka se bude držet. V kombinaci s čerstvým větrem se budou místy tvořit sněhové jazyky.

V neděli bude oblačno až zataženo, zejména zpočátku dne místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Odpoledne bude docházet k ubývání oblačnosti a k ustávání srážek. Denní teploty budou opět na většině území zůstávat pod bodem mrazu - mezi -3 až 1  °C.

I v příštím týdnu bude sněžit

Ve volebním týdnu bude sněžit na jihu území v pondělí a po té na přechodu studené fronty, ve druhé polovině pracovního týdne. V úterý a ve středu bude přechodně oblačnosti méně.

Video
Video se připravuje ...

Řidič ve Stodůlkách naboural autobus a srazil ženu, z místa nehody pak utekl. (16. prosince 2022) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
30 fotografií