Už v pondělí půjdou opět teploty vysoko. V pondělí bude oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě území zpočátku dne místy déšť nebo přeháňky, zpočátku od vyšších poloh i srážky sněhové. Odpoledne ustávání srážek a ubývání oblačnosti od jihozápadu. Ranní teploty 2 až -3 °C, po ránu se může ojediněle tvořit náledí. Denní teploty 8 až 13 °C.

Sledujte radar Blesku

Krkonoše dnes ráno zasáhly sněhové přeháňky, v Orlických horách slabě sněžilo. Řidiči musejí být při cestě do hor velmi opatrní, uvedli silničáři. 

Mokré nebo vlhké vozovky na Uherskohradišťsku a Vsetínsku mohou dnes ráno namrzat. Při jízdě je tam proto třeba dbát opatrnosti. Vlhké a sjízdné se zvýšenou opatrností jsou silnice na Zlínsku, na Kroměřížsku jsou suché a sjízdné bez omezení. 

V úterý bude oblačno až zataženo, na severovýchodě území ojediněle přeháňky. Během dne od západu až polojasno. Ranní teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 9 až 13 °C, na jižní Moravě 15 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, na severovýchodě území ojediněle déšť. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 9 až 13 °C, na jižní Moravě 15 °C.

Mírně ochlazovat se začne od čtvrtka

Od čtvrtka budeme potřebovat deštníky – oblačnosti i srážek bude přibývat. V pátek se do hor vrátí zimní podmínky, do té doby bude sníh odtávat. Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. V pátek bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách i srážky sněhové. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

Víkend bude ve znamení návratu zimy

Studené severní až severozápadní proudění na konci týdne výrazně srazí teploty. V sobotu bude zataženo až oblačno, místy déšť, od vyšších poloh déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. V neděli bude zataženo až oblačno, místy déšť, od středních poloh déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 1 až 5 °C.

Vpády studeného vzduchu v tomto období nejsou nic výjimečného. Chladné počasí dlouho nevydrží, už na začátku meteorologického jara, tj. 1. března se budou nejvyšší odpolední teploty šplhat k 9 °C. Nejchladněji v posledních letech bylo na začátku března v roce 2018 a 2005 – teploty se v odpoledních maximech trvale držely pod bodem mrazu. Naopak v roce 2012 se odpolední teploty zastavily na 15 °C.