Meteorologové očekávají v tomto týdnu vydatné srážky, lokálně i sněhové, které se mohou objevit i ve středních, přechodně i nižších polohách.

„Po velmi suchém začátku března, kdy na území ČR spadl v průměru necelý milimetr srážek, očekáváme v aktuálním týdnu od 6. března rekordní množství srážek. V průměru by mělo napršet kolem 25 mm srážek, ovšem v horských oblastech se může místy vyskytnout i několikanásobné množství,“ uvedl ČHMÚ.

Na horách může ve středu a ve čtvrtek místy připadnout 10 až 15 centimetrů sněhu. Přechodně bude také výrazněji foukat.

Jak bude tento týden? Sledujte radar Blesku!

Dnes bude oblačno až zataženo, zejména na jihu a východě bude i polojasno. Nejdříve se objeví sněhové přeháňky, v nížinách budou dešťové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 4 až 8 °C, na jihu Moravy bude až 10 °C. 

Ve středu bude opět zataženo až oblačno, hlavně zpočátku na jihu a jihovýchodě polojasno. Na severu se objeví občas sněžení. Během dne přijde o západu déšt, někde může padat i sníh s deštěm.  Nejnižší noční teploty budou od +2 až -2 °C. Teploty přes den nebudou přívětivé, nejvyšší denní se budou pohybovat od 1 až do 5 °C, v jihovýchodní polovině 5 až 9 °C.

Ve čtvrtek bude opět oblačno až zataženo, nejprve bude ve vyšších polohách sněžit, v nižších polohách na severu naopak sněžit, srážek bude postupně od severozápadu ubývat. Nejnižší noční teploty budou kolem +2 až -2 °C, na jihu kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty budou od 2 °C na severu, na jihu bude  až po 13 °C.

Ani v pátek se slunce neukáže, bude opět zataženo až oblačno, na celém území Česka bude pršet, na severu ve vyšších polohách očekávejte sněžení.  Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Teploty budou již vyšší, od 6 až 11 °C.

Celé období od 6. března do 2. dubna předpokládají meteorologové jako celek teplotně průměrné.

„Průměrné noční teploty v jednotlivých týdnech by se měly pohybovat kolem nuly, denní budou pozvolně stoupat, a to k sedmi stupňům v prvních dvou týdnech a až ke 12 stupňům v závěru měsíce. Srážkově bude březen jako celek vzhledem k výrazným srážkovým úhrnům z první poloviny měsíce pravděpodobně nadprůměrný, dodali meteorologové.

Video
Video se připravuje ...

Padající strom málem smetl policejní auto (4.2:2022) Policie ČR

Fotogalerie
24 fotografií