Takhle uplakané jaro už léta nebylo. Tlaková níže Leon přinesla intenzivní deště. S obavami hleděla o víkendu i včera velká část Česka na stoupající hladiny řek. Některé toky vyšplhaly i k druhému povodňovému stupni a místy se částečně vylily z koryt. Nejvíce vody se prohnalo Vysočinou. Větší škody ale naštěstí voda nenapáchala.

V Praze magistrát preventivně zavřel náplavky i protipovodňová vrata do Čertovky. Pomáhali i hasičští potápěči, kteří se ponořili na dno a vyčistili mechanismus vrat. Snad si ale můžeme oddechnout. Deště by měly postupně ustávat. „Povodňová situace se bude uklidňovat, významné srážky neočekáváme. Vše bude o dotoku,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Sledujte radar Blesku

Úterý: Zataženo až oblačno, místy občasný déšť, postupně srážky jen ojediněle a na východě i polojasno. Noc 10 až 6 °C, na západě Čech až 4 °C. Den 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 17 °C, uvádí meteorologové.

Středa: Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Sněhové srážky na severozápadě v oblastech nad 700 m, na východě v oblastech nad 1000 m. Odpoledne a večer srážky už jen ojedinělé, na východě bude částečně ubývat oblačnost. Noc 8 až 4 °C, na severu Čech až 2 °C. Den 6 až 10 °C, na jihovýchodě země 12 °C.

Čtvrtek: Oblačno až zataženo, déšť místy na západě a jihozápadě. Sněhové srážky zpočátku v oblastech nad 500 m a na východě Čech nad 1000 m. Odpoledne bude od východu ubývat oblačnost i srážky. Noc 4 až 0 °C, při větru až -2 °C. Den 12 až 16 °C, na západě Čech 9 °C.

Pátek: Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti odpolední ojedinělé přeháňky. Noc 6 až 2 °C, den 14 až 18 °C.

Sobota: Skoro jasno až polojasno, přeháňky opět při přechodně zvětšené oblačnosti. Noc 7 až 3 °C, den 16 až 20 °C.

Neděle: Zpočátku skoro jasno až polojasno, oblačnost bude přibývat od západu. Občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky.

Video
Video se připravuje ...

Vytrvalý déšť zastavil dopravu v Brně na Hradecké ulici, vytvořila se tam laguna, kterou odčerpávají hasiči. Městská policie Brno

Fotogalerie
37 fotografií