Do Česka proudí od východu a severovýchodu teplý vzduch. Sobota byla zatím nejteplejším dnem letošního roku, teploty na dvacítce stanic překonaly hranici letního dne, tedy 25 stupňů Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Odpolední a večerní bouřky se podle meteorologů budou pohybovat pomalu, případně budou bez pohybu. Lokálně očekávají přívalový déšť, který může zaplavit podchody, podjezdy a sklepy a zvýšit hladiny potoků. Jejich výstraha platí pro části Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Na Mělnicku bylo skoro 29 °C

Hranici letního dne, tedy 25 stupňů Celsia, dnes překonala zhruba polovina z 265 stanic, v sobotu jich byla dvacítka. Stejně jako v sobotu bylo i dnes nejtepleji v Tuhani na Mělnicku, teplota tam dosáhla 28,8 stupně Celsia, v sobotu to bylo 27,1 stupně Celsia. Uvedl to řekl Štefan Handžák z ČHMÚ. 

„Aktuálně má nejvyšší teplotu Tuhaň, 28,8 stupňů Celsia,“ řekl meteorolog krátce po 17:00. Následovaly Doksany na Litoměřicku s 28,4 stupně a stanice Plzeň - Bolevec, kde dnes teplota vystoupala na 28,3 stupně Celsia. 

Video
Video se připravuje ...

Obloha před bouří nad Dobřany na Plzeňsku Čtenářka Blesku

Fotogalerie
25 fotografií