Dnes bude zataženo až oblačno, zpočátku bude na většině území pršet, po zbytek dne se bude déšť nebo přeháňky vyskytovat ojediněle. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, na jihovýchodě a východě kolem 14 °C. Denní teploty budou nízké, od 15 do 19 °C.

Vrátí se babí léto? Sledujte radar Blesku!

V neděli bude skoro jasno až polojasno, během dne se bude zatahovat, na horách očekávejte přeháňky, ráno se vyskytnou i mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na východě a jihovýchodě kolem 12 °C. Denní teploty budou stejné jako v sobotu, při déletrvajícím svitu až 21 °C.

V pondělí bude na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno, během dne se bude na celém území vyjasňovat. Noční teploty se budou opět pohybovat mezi 9 až 5 °C, na jihovýchodě a východě kolem 12 °C. Denní teploty budou mírně vyšší než o víkendu – 19 až 23 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, ráno místy mlhy. V noci budou teploty klesat na 13 až 9 °C, na západě a jihozápadě až 7 °C. Nicméně denní teploty slibují skok na  23 až 27 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 21 °C.

Středa bude stejná jako úterý, denní teploty budou opět stoupat až na 27 °C.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky v Česku: Bouřka s krupobitím v Jizerských horách (16. 8. 2023) Blesk - Jaroslav Šimáček